Jij ziet het zitten om deze zomer een zomerschool in te richten? Jij wilt er alles aan doen om kinderen te laten schitteren aan het begin van het nieuwe schooljaar? Dan willen we je alvast van harte bedanken en alle succes toewensen. We helpen je graag op weg en zorgen ervoor dat ook jij kan schitteren.

Hoe ondersteunt de provincie je nu verder?

 • Jullie vinden er een onderbouwd Zomerplan dat je kan helpen met de verdere concretisering van je zomerschool;
 • Bij “meest gestelde vragen” vind je kant-en-klare antwoorden op vragen die ons vaak bereiken. Vind je het antwoord niet? Contacteer ons dan via zomerscholen@vlaamsbrabant.be;
 • Als jullie zich aanmelden als zomerschool op de website, houden we jullie op de hoogte van aanpassingen, nieuwtjes, …. Jullie school wordt ook opgenomen op de website zodat vrijwilligers die nog op zoek zijn naar een plek om les te geven, jullie kunnen vinden.
 • Er zijn korte, gratis opleidingsmodules voor organisatoren/coördinatoren en lesgevers/vrijwilligers;
 • Je kan deelnemen aan intervisies tijdens de zomer waarin organisatoren/coördinatoren en lesgevers/vrijwilligers leren van elkaar. Kijk op de homepage en schrijf je in!;
 • Jullie en de lesgevers/vrijwilligers vinden er heel wat (linken naar) concreet en bruikbaar materiaal;

Kijk eens rond en meld jullie aan! Verwijs ook jullie lesgevers/vrijwilligers naar de website en laat hen zich aanmelden. Hoe meer mensen uit verschillende zomerscholen zich aanmelden, hoe rijker en gevarieerder ons platform wordt!

Kijk regelmatig op deze pagina. Hij is dynamisch. Regelmatig komt er nieuw aanbod online. Je kan ook nu al aangeven of je effectief een zomerschool inricht. Zo kunnen we dat kenbaar maken aan vrijwilligers en ouders.

Herbekijk de webinars

 • Webinar van 25 juni : algemene informatie over het aanbod vanuit de provincie
 • Webinar van 2 juli: Concrete tips over het opstellen van je zomerschooldossier en het bewaken van inhoudelijke kwaliteit:
 • Webinar van 3 juli: Bekijk het platform en wat het je allemaal kan bieden

 

Heel veel succes!

 

De provincie wil coördinatoren zo goed mogelijk ondersteunen (lesgevers, begeleiders…). Daarom bieden we je een draaiboek (dat je hieronder kan downloaden), online intervisies en opleidingsmodules aan.

De online opleidingsmodules vragen ongeveer anderhalf uur om helemaal te doorlopen. We gaan er dieper in op die aspecten die van je zomerschool een kwaliteitsvolle zomerschool maken, op coaching van vrijwilligers, het begeleiden van stagiairs, het bereiken van kwetsbare groepen enz… Wanneer je al deze sessies doorlopen hebt, krijg je een Certificaat van Deelname.

Deelnemen is eenvoudig:

 1. Je logt in door hier je gegevens achter te laten.
 2. Je krijgt een mail met een link om in te schrijven.
 3. Je geeft je naam, mailadres en kiest een paswoord om in de toekomst in te loggen.
 4. Je kan eraan beginnen! Nadat je alle modules hebt doorlopen, krijg je een Certificaat van Deelname in je mailbox.